Circul continuă la Primărie. Condamnat la închisoare cu suspendare, Gamreţchi vrea să revină într-o funcţie care NU există

Scandalul între primarul interimar Silvia Radu şi fostul şef al Direcţiei Transport Igor Gamreţchi continuă. Într-o postare pe Facebook, edilul interimar scrie că Igor Gamreţchi a venit la Primărie cu executorul judecătoresc ca să o determine pe Radu să respecte hotărârea instanței care îi dă dreptul să revină în funcția de director.

Însă, conform structurii Primăriei Chişinău, această funcţie... nu există, fapt menţionat şi de Silvia Radu în postarea sa pe Facebook.

"Cu penalii și cu instanțele care vor să repună în funcție oameni care au fost găsiți vinovați trebuie să te bați cu toate armele juridice. I-am transmis executorului că funcția de Director nu există în structura Primăriei. Funcția se numește "șef de direcție". Drept urmare nu am de ce să îl pun pe acest om în acestă funcție", a scris Silvia Radu.

Totodată, primarul interimar a reamintit despre situaţia în care se afla Capitala cât timp la conducerea Direcţiei Transport se afla Igor Gamreţchi.

"Gamrețchi a gestionat mulți ani drumurile publice și transportul public. Cu toții știm cum au fost administrate aceste domenii. Vedem cum sunt drumurile azi și cum arată autobuzele. Eu nu pun în funcție un om care a recunoscut că a trucat licitațiile publice!" - a mai scris primarul interimar, Silvia Radu.

CITEŞTE ŞI: Fără penali în primărie. Silvia Radu: Este imoral ca Gamreţchi să revină la Primărie

Conflictul provocat de intenţia lui Gamreţchi de a reveni la Primărie cu orice preţ a ajuns şi în atenţia directoului CNA. Potrivit lui Bogdan Zumbreanu, "instanțele au aplicat "privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate" în 66% din cazurile cu vinovăția funcționarilor publici stabilită. Însă, o treime din funcţionarii publici condamnaţi a avut posibilitatea să revină la locul de muncă, în pofida faptului că au fost condamnați pentru săvârșirea actelor de corupție".

Totodată, în mesajul transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt al CNA, Zumbreanu susţine că "deşi nu avem dreptul să ne expunem asupra deciziilor instanţelor, un atare tablou al soluţiilor pe dosarele de corupţie constituie un factor descurajant pentru cei care îşi fac meseria în instituţiile anticorupţie, dar şi pentru societate care, de cele mai dese ori, acuză procurorii şi CNA de lipsă de finalitate în cazurile de corupţie.

Nu suntem adepţii criminalizării societăţii şi nici a încarcerării tuturor persoanelor condamnate pentru corupţie, însă revenirea în sectorul public a unor condamnaţi penal pentru diverse fapte de corupţie generează o percepţie a impunităţii, o decepţie generală în capacităţile statului de a lupta eficient contra corupţiei şi o senzaţie de mimare a actului justiţiei".

PUBLIKA.MD aminteşte că Silvia Radu a cerut Curții de Apel să anuleze hotărârea Judecătoriei Chișinău de a-l repune în funcție pe Igor Gamrețchi.

Anul trecut, fostul șef de la Transport a primit trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul parcărilor cu plată și interdicția de a ocupa funcții publice timp de trei ani.

În aceeaşi cauză figurează Dorin Chirtoacă, Nistor Grozavu şi omul de afaceri Alexandru Pincevschi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu