Circuitul de la Monte Carlo şi-a marcat aniversarea printr-o cursă cu maşini retro (VIDEO)

Embed:

Cu două săptămâni înaintea Marelui Premiu de la Monte Carlo, din Formula 1, celebrul circuit din statul Monaco şi-a serbat ziua de naştere. La 85 de ani de la inaugurare, la startul de pe Coasta de Azur au ieşit maşini retro care au concurat în trecut în Marele Circ. Cel mai vechi bolid prezent la eveniment a fost un Bugatti de 90 de ani.

Peste o sută de piloţi au participat la un eveniment inedit, care a adunat maşini vechi de peste cincizeci de ani pe renumitul circuit de la Monte Carlo. În total, au avut loc şapte curse, iar cel mai mare interes l-a trezit întrecerea între bolizii construiţi încă înaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

Maşinile retro au ieşit la start fără nicio îmbunătăţire. Unele nu aveau prevăzute nici măcar centuri de siguranţă. Cea mai veche maşină a fost a fost un Bugatti din 1924, iar cei mai noi bolizi prezenţi la eveniment au fost McLaren, Ferrari şi Surtees, care au concurat în sezonul 1972 al Formulei 1.

La categoria celor mai vechi maşini a câştigat o Alfa-Romeo produsă în 1934. Iar în categoria celor mai noi maşini a triumfat un Lotus, cu care celebrul Jim Clark a câştigat titlul mondial în 1963.

Monte Carlo este unul dintre cele mai vechi şi prestigioase circuite din sporturile auto. Prima cursă a avut loc aici în 1929.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu