Circa o sută de elevi din liceele capitalei au alergat în scop caritabil. Suma donaţiei strânse va ajunge la familiile sărace

Embed:

Aproximativ o sută de elevi, din mai multe licee din capitală, susţinuţi de părinţi şi bunici, au alergat astăzi în scop caritabil. Pentru fiecare metru parcurs discipolii trebuie să doneze câte 25 de bani. Suma adunată va fi donată copiilor din familii sărace. 

Înainte de start, copiii au făcut exerciții de încălzire. La cursa caritabilă au participat doar elevi din clasele primare.

Deși cursa a fost un pic obositoare, niciun efort nu este mare, atunci când este depus în scopuri nobile, au spus copiii:

"Am alergat două cercuri. - Și cum a fost? M-a durut burta când am alergat".

"Astăzi am alergat două cercuri, adică 800 de metri. Am alergat pentru niște copii nevoiași care nu-și permit niște studii cum ne permitem noi".

Principalii suporteri au fost părinții şi bunicii:

"Am foarte multe emoții pentru fiica mea care aleargă acum în maraton. Important că ea participă".

"Da, avem emoții. Am venit să participăm. Mulțumim pentru această sărbătoare".

Evenimentul a fost organizat în premieră în țara noastră, dar organizatorii promit să continue tradiţia.

"Ideea maratonului am preluat-o de la organizația din Viena. Ea acolo a fost organizată cu succes. Și anul acesta am organizat în premieră și la noi în țară această activitate. În dependență de fondurile pe care le vom acumula, vom vedea cum vom ajuta beneficiarii", a declarat coordonatorul proiectului, Adriana Velicinschii. 

În urma maratonului s-au adunat aproape 7500 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu