Circa 76 de km de şosele vor intra în reparaţie din toamnă. Care vor fi acestea

Embed:
76 de kilometri de drumuri locale vor intra în reparaţie din luna septembrie 2018. Şoselele care urmează să fie reabilitate sunt Criuleni-Orhei, Nisporeni-Ungheni şi una din raionul Călăraşi. Proiectul va fi implementat cu ajutorul financiar al Băncii Mondiale. Administraţia de Stat a Drumurilor a anunţat deja licitaţia pentru companiile interesate.

"Şoseaua de 33 de kilometri care face legătura dintre raionul Criuleni şi Orhei va fi asfaltată şi iluminată. Drumul trece prin 11 localităţi în care trăiesc aproximativ 23 de mii de oameni."

Unul dintre satele care va beneficia de drum european este Izbişte din raionul Criuleni. Localnicii spun că au mare nevoie de asemenea schimbări.

"O groază de bani pentru piese la repararea maşinii, e clar că sunt sume uriaşe, ar fi pentru toţi ceva super. "

"Trebuie să facă drumul cela că e potop."

" Sunt foarte multe găuri care într-adevăr nu s-au făcut mulţi ani. Două, trei ori pe an eu repar maşina."

Primarul localităţii susţine că reparaţia drumului ar putea aduce investitori în sat, iar acest lucru înseamnă mai multe locuri de muncă pentru băștinași.

" Cei de la sate s-au săturat de situaţia drumurilor mai ales când se topeşte zăpada. Cu cât viteza de circulaţie pe drum este mai mare cu atât şi dezvoltarea economică este mai mare", a spus Ion Plămădeală, primarul satului Izbişte.

Vestea i-a bucurat şi pe locuitorii din satul vecin, Hârtop.

" E foarte rău drumul. E aceeaşi întrebare şi acelaşi răspuns că trebuie să fie reparat. "

"De când a fost Uniunea Sovietică nu a fost renovat niciodată. Dacă se face în folosul poporului asta este foarte bine."

Companiile care repară drumurile şi vor să participe la licitaţie trebuie să respecte mai multe condiţii, inclusiv să aibă propriul buget pentru a da start lucrărilor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 18 aprilie.

"Să aibă experienţă minim cinci ani pentru lucrări de reabilitare similare, trebuie să posede tot echipamentul necesar pentru reabilitare", a spus Sergiu Polisciuc, director adjunct Administraţia de Stat a Drumurilor.

Proiectul fost iniţiat în 2016, iar bugetul total este de 75 de milioane de dolari. Din aceşti bani urmează să fie reabilitați 300 de kilometri de drum până în anul 2021.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu