Circa 600 de porumbei vor fi lansaţi în timpul paradei de Ziua Independenţei

Embed:

Spectacol cu porumbei de Ziua Independenţei. Circa 600 de porumbei voiajori vor fi lansaţi pe 27 august în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Păsările vor fi aduse în centrul Capitalei de mai mulţi columbofili moldoveni.

Valeriu Dobrovolschi locuieşte în oraşul Durleşti. El a îndrăgit porumbeii în urmă cu 25 de ani şi de atunci nu s-a mai despărţit de ei. În fiecare an participă cu ei la competiţii naţionale şi internaţionale, iar în acest an îi va aduce pentru prima dată la parada militară de Ziua Independenţei.

"O să lansăm aceşti porumbei să fie o amintire pentru oamenii care au fost destoinici pentru ţară este o onoare pentru mine şi un gest patriotic, deoarece sunt şi eu veteran al conflictului armat de pe Nistru", a declarat Valeriu Dobrovolski, columbofil.

Din propria crescătorie Valeriu va aduce 200 de porumbei. Ceilalţi 400 de hulubi aparţin altor membri ai Asociaţiei Columbofililor Amatori din Moldova.

"Când vin de la competiţii, ca să îi facem mai repejor ca să intre în coteţ îi şuier le dai mâncare şi ei intră mai repede", spune Dumitru Bătrânac, columbofil.

Misiunea de a lansa porumbeii în tipul paradei le-a revinit soldaţilor.

"La un anumit moment când va fi recitat discursul astă al preşedintelui câţiva soldaţi, în număr de 12 cred,vor deschide coliviile şi porumbeii îşi vor lua zborul spre casă", a menţionat Valeriu Dobrovolski.

De Ziua Independenţei în Piaţa Marii Adunării Naţionale vor fi lansaţi aproape 600 de porumbei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu