Circa 200.000 de bugetari vor primi lefuri mai mari din 1 decembrie. Proiectul, aprobat de Guvern

Aproximativ 200 de mii de bugetari vor primi lefuri mai mari din 1 decembrie, iar sistemul actual de salarizare va fi reformat, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern. Niciun angajat la stat nu va avea o leafă mai mică de 2.000 de lei, atât cât va constitui, anul viitor, suma minimă necesară pentru un trai decent. Reforma va elimina discriminarea salarială dintre bugetari. Până în prezent, cea mai mică remunerare era de 1.200 de lei, iar cea mai mare - de aproape 36 de mii de lei.

"Toți angajații din sectorul public se vor bucura de majorări de salarii în fiecare an. Nimeni nu va pierde, din actualii angajați ai sectorului public, dacă în virtutea acestei evaluări funcția s-a regăsit cu o treaptă mai joasă în grila de salarizare, angajatul respectiv va primi o compensație care să aducă salariul la nivelul mediu care s-a constatat în anul 2018", a menţionat Octavian Armaşu, ministrul Finanțelor.

Angajații vor fi remunerați în baza unui sistem format din grade și trepte de salarizare, iar leafa va fi constituită din partea fixă și partea variabilă, care va depinde de performanțele angajatului și aspectele specifice ale muncii acestuia.

"Am muncit mult şi eu cred că în continuare această lege va reprezenta un fundament de creşterii salariale pentru cei care primesc salariu din bugetul statului, oferindu-le astfel un sistem salarial echitabil", a precizat premierul Pavel Filip.

Pentru majorarea salariilor, numai în 2019, din Bugetul de Stat vor fi alocaţi 1,3 miliarde de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu