Circa 15% din angajaţii Serviciului Vamal riscă să fie ELIBERAŢI DIN FUNCŢII

Embed:

Directorul General al Vămii, Vitalie Vrabie, a prezidat ședința de totalizare a Comisiei de atestare a Serviciului Vamal, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele atestării colaboratorilor din Aparatul Central, care s-a desfășurat în perioada 13-23 iunie.

Conform deciziei Comisiei de atestare, circa 15% din cei 184 de angajați supuși atestării nu corespund funcției deținute, aceștia urmând a fi eliberați din serviciu.

Totodată, în rezultatul atestării, Comisia a propus examinarea posibilității de stimulare a unor angajaţi vamali care au demonstrat o înaltă pregătire profesională.

"Atestarea colaboratorilor vamali reprezintă unul dintre cele mai importante elemente de reformă, prin intermediul căruia ne propunem să sporim gradul de profesionalism și integritate în rândul angajaților, asigurând astfel eficientizarea activității întregului sistem vamal", a precizat Directorul General al Vămii.

Deciziile finale ale Comisiei de atestare au fost adoptate în urma examinării criteriilor de eligibilitate stabilite în fișa de atestare precum corespunderea cu cerințele pentru funcția exercitată, respectarea disciplinei de muncă, dar și prestația  în cadrul interviului.

Rezultatele respectivei proceduri au relevat o pregătire insuficientă în cazul unor colaboratori, determinată de cunoașterea superficială a legislației vamale în vigoare și a actelor normative, precum și un nivel scăzut al competenței profesionale în exercitarea atribuțiilor funcționale.

Rezultatele atestării per sistem vor fi cunoscute după data de 18 august, când vor fi efectuate totalizările pentru toate subdiviziunile subordonate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu