CIRC! Unioniştii şi liberalii nu pot împărţi muzeul, pe care Dodon vrea să-l închidă

Embed:

La scurt timp de la difuzarea ştirii privind intenţia preşedintleui Igor Dodon de a închide Muzeul Ocupaţiei Sovietice, reacţiile nu au întârziat să apară. Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a difuzat un comunicat pe pagina sa de Facebook, declarând că PL nu va admite închiderea muzeului. 

"Orice incercare de a atinge Muzeul Ocupatiei Sovietice de catre Dodon si actuala putere, va fi imediat blocata prin toate mijloacele democratice: proteste pasnice, blocarea intrării în clădire, greva foamei etc.", se arată în postarea lui Chirtoacă. Mai mult, el a menţionat că muzeul a fost deschis la iniţiativa Partidului Liberal în anul 2015, "ca urmare a unui angajament avut in fata victimelor regimului totalitar comunist de ocupaţie".

"Dodon este un trădător de neam şi ţară, care trebuie demis şi tras la răspundere, atât pentru fraudele comise, începand cu anul 2006, cât şi pentru înaltele trădări de stat, pe care le comite în funcţia de preşedinte al RM", se mai arată în postarea lui Dorin Chirtoacă. 

În replică, preşedintele Partidului Unității Naționale, ex-ministrul Apărării, Anatol Şalaru a scris pe pagina sa, că Dorin Chirtoacă minte şi că muzeul cu pricina nu a fost înfiinţat la iniţiativa PL.  

"Muzeul Ocupaţiei Sovietice a fost înființat exclusiv la iniţiativa mea şi a oamenilor din Armata Națională, atunci când am decis să scot tancurile sovietice din unitățile militare. Cu chiu cu vai l-am convins pe Ghimpu să participe câteva minute la deschiderea muzeului. Dorin Chirtoaca nici macar nu a catadicsit să participe", scrie Şalaru. 

Liderul PUN a făcut apel la liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, să ia atitudine împotriva acestui act al lui Dodon şi să nu permită distrugerea singurului muzeu din ţară, care prezintă "roadele" ocupației sovietice. 

 

 

 

Lasă un comentariu