CIRC ÎN CONSILIUL MUNICIPAL BĂLȚI. Aleşii locali din partea formaţiunii Partidul Nostru s-au împărţit în două tabere. Care este motivul

Embed:

Circ în şedinţa Consiliului Municipal Bălţi. Penalul fugar Renato Usatîi nu-şi mai poate controla propriii membrii de partid. Aleşii locali din partea formaţiunii "Partidul Nostru" s-au împărţit în două tabere.

Potrivit portalului esp.md, mărul discordiei a fost propunerea privind audierea gestionarului poligonului de deşeuri, care ar fi decis să nu mai permită depozitarea gunoiului.

Nu toţi consilierii formaţiunii "Partidul Nostru" au susţinut iniţiativa, iar acest lucru nu a fost pe placul simpatizanţilor care au transformat şedinţa în haos.

" – Când veți calcula voturile de la Partidul Nostru, spuneți familiile și așa mai departe. – Eu toate familiile le-am spus. Și pe domnul Lisnic, și pe domnul Cheptenari, și pe doamna Pasat, și pe doamna. – Lumea să-și cunoască eroii!"

O parte din aleşii de la PN au votat împotrivă, iar unul s-a abţinut. Şi pentru că acelaşi număr de consilieri s-au pronunţat pentru şi împotrivă, fiind paritate de voturi, gestionarul poligonului de deşeuri nu va mai da explicaţii în Consiliu.

Deși nu mai deţine majoritatea, partidul penalului Renato Usatîi a încercat să compenseze cu un grup de oameni aduși special pentru a face presiune asupra aleșilor locali.

" – Domnilor, închideți ușa, vă rog! Închideți ușa! – Hoțule! Nu acolo e locul tău! Nu trebuie să închideți ușa!"

În semn de protest, mai mulţi consilieri municipali au părăsit sala. Din lipsă de cvorum, a fost anunţată o pauză de jumătate de oră, pentru a-i convinge pe unii aleşi să revină. Ședința a continuat, însă, reprezentantul Cancelariei de Stat la Bălți, Octavian Mahu, a menționat că deciziile nu sunt legale.

"Au rămas 14 consilieri din 35 și au purces la următoarele proiecte de decizii care erau pe ordinea de zi. 18 consilieri era obligatoriu să fie în sală. Orice decizie aprobată cu 14 consilieri nu a întrunit numărul necesar de voturi și vor fi anulate sau revotate de către consiliu", a spus șeful Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu.

Consilierii din Bălţi urmează să se întrunească din nou în şedinţă miercurea viitoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu