Ciocniri VIOLENTE la graniţa Bulgariei cu Grecia. 3 MII DE MILITARI se opun valului de imigranţi ce vor să traverseze ILEGAL (FOTO)

Bulgaria întărește măsurile de securitate la frontiera cu Grecia, din cauza imigranților ilegali. Premierul Boiko Borisov a declarat că 3.000 de militari bulgari sunt pregătiți să intervină, la nevoie, în sprijinul trupelor ministerului de interne.

Guvernul de la Sofia a decis să monteze mai multe camere cu termoviziune şi să sporească efectivele de poliţişti şi jandarmi la frontiera de sud, în contextul ciocnirilor violente dintre poliţia greacă şi refugiaţi.

Menţionăm că mai mulţi imigranţi ilegali au încercat săptămâna trecută să forţeze trecerea graniţei dintre Grecia şi Macedonia de Nord ca să ajungă în ţările din centrul şi vestul Europei.

Poliţia greacă a folosit gaze lacrimogene ca să disperseze câteva sute de oameni. Peste 70.000 de imigranţi, cei mai mulţi din Siria, Irak şi Afganistan, se află în Grecia din 2016, când celelalte ţări balcanice au refuînchis frontierele.

Autorităţile şi chiar reprezentanţi ai ONU au încercat să-i convingă că frontierele vor rămâne închise.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu