CIOCNIRI VIOLENTE între polițiştii francezi și imigranții care încercau să ajungă în portul Calais

Sute de imigranți care încercau să ajungă în Marea Britanie din portul Calais din nordul Franței s-au ciocnit miercuri cu forțele speciale franceze, potrivit martorilor și poliției, transmite Reuters, potrivit Agerpres.ro.

Poliția a folosit gaze lacrimogene și i-a dispersat în forță pe imigranții care încercau să ajungă în portul Calais, pentru a trece mai departe în Marea Britanie.

Ciocnirile s-au produs nu departe de locul unde, prin finanțare britanică, se construiește un zid pentru a bloca un drum de unde imigranții încearcă frecvent să sară în camioanele care se îndreaptă spre Marea Britanie.

Anterior în cursul zilei de miercuri, Nicolas Sarkozy, candidat la alegerile primare ale dreptei în perspectiva scrutinului prezidențial de anul viitor, a promis la Calais "restabilirea sistematică a controalelor la toate frontierele" țării, pentru ca Franța să nu fie 'copleșită' de imigranți.

"Trebuie să evităm ca Franța să aibă frontiere prin care să se treacă la fel ca prin sită și să ajungă copleșită", a spus fostul președinte francez, care a făcut din gestionarea imigrației una din principalele sale teme de campanie.

Sarkozy a făcut de asemenea apel la guvernul britanic să se ocupe pe teritoriul său de solicitanții de azil, cerând 'renegocierea' acordurilor care plasează pe teritoriu francez frontiera franco-britanică.

Francezii "nu au vocația de a fi vameșii englezilor", iar "acordurile de la Touquet trebuie renegociate", a adăugat Sarkozy, care a semnat totuși el însuși în 2003, pe când era ministru de interne, această înțelegere care vizează împiedicarea ajungerii imigranților ilegali în Marea Britanie.

Guvernul francez a promis destructurarea în scurt timp a 'Junglei', unde trăiesc între 6.900 și peste 10.000 de persoane, conform diverselor surse. Franța vrea ca imigranții să fie distribuiți în centre de primire dispersate pe întreg teritoriul său.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu