Cine va controla în viitor internetul - Facebook sau Google

Mark Zuckerberg, CEO şi fondator al Facebook, şi Larry Page, CEO şi cofondator al Google, sunt implicaţi personal în lupta tot mai intensă dintre cei doi giganţi, care are o miză de sute de miliarde de dolari şi şansa de a fi "stăpânul" industriei online a viitorului, scrie zf.ro.

"Nu se vor da la o parte de la nimic pentru a atrage cei mai talentaţi manageri de la compania rivală, pentru a atrage masele şi a face bani din publicitate. Între cele două companii nu au loc scandaluri publice, după modelul Oracle - HP, dar nici linia de front nu este atât de clar trasată ca în cazul Microsoft - Netscape", potrivit sursei citate.

Mai jos vă prezentăm atuurile fiecărui luptător în parte.

Facebook, campionul webului social încearcă să-şi cimenteze poziţia de proprietar al identităţii online al tuturor. Google, compania care a organizat informaţia lumii şi care ne-a arătat cum să o găsim se luptă să rămână relevant în condiţiile în care internetul hiperlinkurilor partajate de utilizatori cu prietenii lor pe reţele precum Facebook câştigă teren în faţa căutărilor.

Page şi Zuckerberg reprezintă două lumi diferite. În lumea lui Larry Page, totul începe cu o căutare, de la ştiri până la pantofi. În această lune algoritmii Google funcţionează perfect de peste un deceniu. Doar că lumea a migrat în ultimii ani spre o nouă lume, cea patronată de Mark Zuckerberg.

În lumea Mark Zuckerberg în loc să cauţi o ştire, mai degrabă aştepţi ca prietenii tăi să îţi spună ce să citeşti. Prietenii îşi spun şi unde să mănânci sushi şi ce film le-a plăcut. Facebook se află în centrul acestui univers, dar adevărata lovitură dată de companie a fost să se extindă în internet, unde mii de site-uri şi aplicaţii au început să orbiteze în jurul reţelei sociale.

După ce Google a lansat în sfârşit o reţea socială care pare să fie capabilă să concureze cu adevărat Facebook, lupta este deschisă, iar Zuckerberg nu are voie să greşească.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu