Cine sunt sportivii care vor lupta pentru titlul de cel mai bun atlet al anului 2016

Embed:

Federaţia Internaţională de Atletism a dat publicităţii lista sportivilor care vor lupta pentru titlul de cel mai bun atlet al anului 2016.

Marele favorit la cucerirea acestei distincţii este Usain Bolt, triplu campion olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Contracandidaţii jamaicanului sunt alţi nouă sportivi printre care britanicul Mo Farah, brazilianul Thiago Braz da Silva, campion olimpic la săritur cu prăjina, și americanul Ashton Eaton, cel supranumit "regele" decatlonului, care a câştigat titlul de atletul anului ът 2015.

Usain Bolt a cucerit de cinci ori această distincţie, ulitma dată în 2013. Recent, sprinterul a anunţat că se va retrage din sportul profesionist după mondialul din 2017.

În categoria feminină, Federaţia Internaţională a nominalizat de asemenea 10 sportive pentru titlul de atleta anului 2016, majoritatea fiind campioane olimpice la Rio.

Federaţia Internaţională de Atletism va anunța pe 1 noiembrie numele celor trei finaliști în fiecare categorie, câștigătorii premiilor urmând să fie dezvăluiți cu ocazia Galei atletismului mondial, programată pentru 2 decembrie la Monaco.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu