Cine sunt cele 21 de persoane care au depus actele pentru a fi înregistrate în cursa pentru şefia Capitalei

Embed:

Se anunţă o luptă aprigă pentru fotoliul de primar general al municipiului Chişinău. 21 de persoane au depus actele pentru a fi înregistrate în cursa pentru şefia Capitalei. Printre aceştia se numără o singură femeie, dar şi un singur candidat independent.

Până în prezent, doar 7 dintre cei 21 de pretendenţi au fost înregistraţi în cursa electorală de CEC. 

Unul dintre candidaţii deja înregistraţi în cursa pentru şefia Capitalei este socialistul Ion Ceban. El a luptat şi anul trecut pentru fotoliul de primar, dar a pierdut în turul doi al scrutinului electoral.

Printre candidaţii deja înregistraţi se numără şi Andrei Donică. El este candidatul Mişcării Profesionisților "Speranţa-Nadejda".

Un alt pretendent este Teodor Cârnaţ, fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, care a candidat recent și pentru funcția de judecător al Curții Constituționale. Acesta va reprezenta la alegerile locale Partidului Politic "Voinţa Poporului".

Iar din partea Partidului "Şor" va candida Valeriu Klimenco, care de asemenea a fost înregistrat oficial în cursă.

Uniunea Salvați Basarabia l-a înaintat pe preşedintele formaţiunii, Valeriu Munteanu. Acesta şi-a încercat norocul şi la alegerile locale din 2018, din partea unei alte formaţiuni politice, dar nu a reuşit să treacă în turul doi al scrutinului.

Pentru funcţia de primar al Capitalei au fost înregistraţi şi candidatul Mişcării social-politice "Forţa Nouă", Victor Chironda, dar şi activistul Vitalie Voznoi din partea formaţiunii politice "Stânga Europeană".

Alţi 14 pretendenţi la funcţia de primar general al municipiului Chişinău au depus actele şi aşteaptă să fie înregistraţi oficial în cursă. Este vorba despre Ruslan Codreanu, fostul primar interimar al Capitalei, care este şi singurul candidat independent, fostul edil Dorin Chirtoacă, dar şi Andrei Năstase care a câştigat alegerile locale din Chişinău în 2018. Printre cei care aşteaptă să fie înscrişi oficial se mai numără: Serghei Scripnic, Dumitru Ţîra, Vladimir Cebotari, Ivan Diacov, Vitalie Marinuţa, Octavian Ţîcu, Vlad Ţurcanu, Lilia Ranogaeţ, Boris Volosatîi, Alexandru Fetescu şi Serghei Toma.

În următoarele zile, membrii Consiliului Electoral al Circumscripției municipale Chișinău urmează să se expună asupra tuturor cererilor înaintate.

Lasă un comentariu