Cine sunt cei patru senatori americani care au sosit dimineaţă la Chişinău (FOTO)

Embed:

Delegaţia senatorilor americani a ajuns dimineaţă la Chişinău. Reprezentanţii Congresului American, conduşi de senatorul John MacCain au sosit pe aeroportul Chişinău la ora 09:30, iar acum se află la Ambasada SUA la Chişinău. Cei patru oficiali americani reprezintă Comisiile pentru Relaţii Externe, Energie şi Resurse Naturale a Senatului SUA.

Senatorul John McCain a intrat în politică în 1981, după ce, anterior, a fost căpitan de navă. Un an mai târziu, McCain a fost ales în Camera Reprezentanţilor a SUA din partea statului Arizona. În 1986, a fost ales senator, iar în prezent este la al cincilea mandat. În 2008, a fost contracandidatul din partea republicanilor al actualului preşedinte american Barack Obama. Presa din SUA îl numeşte pe McCain "şoimul politicii Americane".
 
 
Senatorul John Barrasso este membru al Partidului Republican şi a fost ales în Senat în iunie 2007 din partea statului Wyoming. Barrasso este de profesie medic şi este deţinătorul mai multor medalii de excelenţă, printre care şi trofeul "Medicul Anului". 
 
 
Iar John Hoeven a ajuns senator în 2011 din partea republicanilor din Dakota de Nord. Este membru al Comisiei pentru finanţe, energie şi resurse naturale, dar şi a Comisiei pentru afaceri indiene. Înainte de alegerea sa în Senat, Hoeven a fost guvernator al statului Dakota de Nord timp de 10 ani. Tot din partea Partidului Republican este şi senatorul Ron Johnson. El a preluat funcţia în 2011 din partea statului Wisconsin. Înainte de a fi ales în Senat, Ron Johnson a fost proprietarul unei renumite fabrici producătoare de plastic şi ambalaj pentru medicamente. 

 

Vizita senatorilor se înscrie în contextul Dialogului Strategic moldo-american şi este un semnal de sprijin din partea Statelor Unite pentru cetăţenii moldoveni, dar şi pentru transformările democratice şi economice pe care şi le-a asumat Guvernul Republicii Moldova.

Programul acestora include întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova şi alţi demnitari de la Chişinău.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu