Cine sunt cei doi oameni otrăviţi în Marea Britanie cu substanţa Noviciok, aceeaşi ca în cazul Skripal

Presa britanică a oferit primele detalii despre cine sunt cei doi oameni otrăviţi în Marea Britanie. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, identificaţi de apropiaţi ca fiind doi britanici: Charlie Rowley (45 de ani) şi Dawn Sturgess (44 de ani). Analizele au confirmat că otrava este aceeaşi ca în cazul fostului spion Serghei Skripal: Noviciok. 

Charlie Rowlie şi Dawn Sturgess se zbat pentru viaţa lor la Salisbury Hospital, după ce au fost expuşi aceleiaşi substanţe cu care a fost otrăvit Serghei Skripal. Unitatea medicală este aceeaşi unde au fost trataţi fostul spion rus şi fiica acestuia, Iulia.

Cei doi britanici au fost găsiţi sâmbătă, inconştienţi şi cu spume la gură, în apropiere de Amesbury, Wiltshire. Medicii care îi tratează au stabilit că cei doi prezintă simptome similare cu cele arătate de Skripal şi fiica acestuia.

Un apropiat al cuplului a relatat că Charlie Rowley şi Dawn Sturgess se simţeau rău şi se pregăteau să meargă la spital. Înainte de a prezenta această stare, cei doi intraseră în contact cu un obiect din Queen Elizabeth Gardens, un parc din Salisbury, scrie Libertatea.ro.

Anchetatorii au prelevat probe, pe care le-au trimis spre a fi analizate. Analizele au confirmat faptul că cei doi au fost expuşi substanţei numite Noviciok, adică aceeaşi neurotoxină folosită pentru otrăvirea lui Serghei Skripal.

 

Fostul spion rus Serghei Skripal și fiica lui, Iulia, au fost otrăviți în orașul Salisbury de un agent neurotoxic militar. Incidentul s-a întâmplat în luna martie și a dat naștere unor conflicte diplomatice de amploare între lumea vestică și Rusia. Marea Britanie, SUA, UE (inclusiv România) și alte țări au decis expulzarea de diplomați ruși după acest incident.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu