Cine sunt autorii atentatelor din Sri Lanka, în urma cărora au murit sute de oameni

Embed:

Autorii atentatelor din Sri Lanka proveneau din familii bogate şi aveau educaţie bună.
La această concluzie au ajuns anchetatorii în urma cercetărilor efectuate.

Potrivit lor, doi dintre indivizii care s-au aruncat în aer erau fiii milionarului Mohamed Ibrahim, unul dintre cei mai bogați srilankezi, care are afaceri cu condimente.

Unul dintre băieţii lui, pe nume Ilham Ahamed Ibrahim, şi-a detonat bomba în hotelul de lux Shangri-La. Individul a fost surprins de camerele de supraveghere din ascensor şi de cele de pe coridoare. Fratele său, pe nume Inshaf, s-a aruncat în aer în restaurantul hotelului Cinnamon Grand. El avea 33 de ani şi se presupune că ar fi fost organizatorul atentatelor. Şi acesta a fost surprins de o cameră de supraveghere cu doar câteva momente înainte de atac. Acesta se plimba agitat dintr-o parte în alta, înainte să detoneze bomba. Soţia individului, Fatima, s-a aruncat în aer când poliția a sosit la locuința ei pentru a o aresta. În explozie au murit și cei trei copii ai femeii, care era însărcinată cu al patrulea, dar și trei ofițeri.

Pe lângă cei doi fraţi, în atentate a fost implicat şi un alt individ care provenea dintr-o familie bună. El a trăit şi a învăţat în Australia și Marea Britanie. În urma celor opt explozii care s-au produs duminica trecută în Sri Lanka au murit 359 de oameni, iar peste 500 au fost răniţi.

Atentatele au fost comise în hoteluri şi biserici. Reţeaua extremistă Statul Islamic a revendicat atentatele, dar fără a prezenta dovezi.

Ulterior, s-a constatat că atacurile puteau fi prevenite, serviciile secrete srilankeze fiind informate de omologii din India despre planurile teroriştilor. În consecinţă, a fost demis ministrul apărării din Sri Lanka, iar următorul care ar putea rămâne fără funcţie este şeful poliţiei.

Astăzi, în Sri Lanka s-a produs o nouă explozie. Deflagraţia a avut loc într-o localitate aflată la 40 de kilometri de capitala Colombo. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Potrivit informaţiilor preliminare, o bombă a explodat pe un teren deschis, în spatele tribunalului din oraşul Pugoda.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu