CINE MINTE? Nicu Popescu şi colegul său de alianţă Mihai Popşoi fac DECLARAŢII CONTRADICTORII după votul scandalos din APCE

Embed:

Declaraţii contradictorii între ministrul de Externe, Nicu Popescu, şi colegul său de alianţă deputatul PAS, Mihai Popşoi, după votul scandalos din APCE. În timp ce Popşoi afirmă că a votat împotriva revenirii Rusiei în Consiliul Europei, după ce s-a consultat cu reprezentanţii ministerului de Externe, Nicu Popescu neagă că ar fi făcut recomandări la acest subiect.  

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, reiterează că nu poartă răspundere pentru faptele şi declaraţiile parlamentarilor şi nu este în măsură să le dea recomandări formale sau informale.

"Parlamentarii sunt şefii noştri, nu noi suntem şefii parlamentarilor. Ministerul de Externe, ca instituţie, nu a avut recomandări pentru deputaţi referitoare la votul din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei", a precizat Popescu.

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihai Popşoi, care este coleg de coaliţie cu ministrul Nicu Popescu, spunea însă altceva acum câteva zile.

"Eu mi-am exprimat votul împotrivă, în mare parte având în vedere discuțiile avute cu Ministerul de Externe. Am avut consultări cu Ministerul de Externe, având în vedere poziția partidului, m-am consultat cu colegii din partid, inclusiv cu doamna prim-ministru, deci am mers cu o decizie clară", a subliniat Popşoi. 

Prin urmare, Mihai Popşoi de la PAS este singurul parlamentar din ţara noastră care a votat împotriva redobândirii de către Rusia a dreptului de vot în APCE, iar colegul său din blocul "ACUM", Andrei Năstase, a votat în favoarea acesteia. Şi socialistul Vlad Bătrâncea a susţinut Federaţia Rusă.

Votul lui Andrei Năstase a fost însă criticat dur de analiştii politici, colegi din Parlament şi internauţi, care până nu demult îşi declarau susţinerea pentru liderul PPDA. Mai mulţi formatori de opinie au spus că votul liderului PPDA la APCE pentru eliminarea sancţiunilor impuse Rusiei, după ce a anexat peninsula Crimeea în martie 2014 și s-a implicat în războiul din estul Ucrainei, confirmă faptul că Alianţa Kozak există.

Mai mult, votul în sprijinul Moscovei al liderului PPDA ar putea fi una dintre condiţiile care au stat la baza creării alianţei dintre ACUM şi PSRM.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu