Cine îi va lua locul lui Karl Lagerfeld în compania Chanel

Chanel a anunțat că Virginie Viard, directoarea studioului de creaţie, îi va succeda lui Karl Lagerfeld la realizarea creațiilor, scrie Elle.

Viard a lucrat alături de Karl Lagerfeld, decedat marți la 85 de ani, aproape de la începuturi, ea începând munca la Chanel în 1987 când a fost recomandată pentru un internship de un apropiat al familiei prințului Rainier.

Ea și Lagerfeld au fost inseparabili de când s-au întâlnit în anii 80.

Au părăsit împreună compania în 1992 pentru a merge la Chloe și s-au întors la Chanel în 1997. În octombrie, la prezentarea Chanel de la Grand Palais, ea chiar i s-a alăturat pe podium atunci când au salutat publicul, ia pe 22 ianuarie, ea a apărut la braţul miresei, în încheierea unei prezentări la care Karl Lagerfeld, ”obosit”, nu a putut fi prezent.

Era pentru prima oară când designerul nu urca pe scenă la o prezentare începând cu debutul său la Chanel în 1983. Într-un interviu, Lagerfeld spunea despre Viard că este mâna lui dreaptă și stângă. „Ea este mâna mea dreaptă și mâna stângă”, spune el.

„Relația noastră este esențială, dublată de o prietenie și de o afecțiune foarte reală”, a mai spus designerul german. „Încerc să anticipez ce și-ar dori. Îmi place să-l mulțumesc, dar și să-l surprind”, a spus și Viard despre relația cu Lagerfeld. De-a lungul anilor, ea a ajuns să-l cunoască pe Lagerfeld și în privat.

„Este foarte sensibil, ca toți oamenii creativi, dar foarte fidel, generos – ceva la ce multă lume nu s-ar aștepta”, a completat cea care va fi numărul unu al Chanel pe parte artistică.

Aceasta a mărturisit că i se adresa lui Karl Lagerfeld cu ”dumneavoastră”: ”Este singura persoană pe care o cunosc foarte bine şi pe care nu o tutuiesc. Îmi place aşa”

Alain Wertheimer, CEO Chanel, a declarat: „Geniul artistic al lui Karl Lagerfeld, generozitatea sa şi intuiţia sa excepţională au contribuit la strălucirea Casei Chanel în lume. Dincolo de marele creator, căruia i-am acordat cec-ul în alb la începutul anilor 1980 pentru a reinventa marca, astăzi pierd un adevărat prieten şi complice”. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu