Cine este Sergiu Mocanu?

Ce ştim noi despre Sergiu Mocanu şi demersul său? Ca să aflăm i-am studiat CV-ul. De asemenea, am aflat cine este în spatele acţiunilor sale, împotriva cui sunt îndreptate şi de ce vorbeşte abia acum. Ne-a spus chiar el, astăzi, la conferinţa de presă. Totuşi, unele întrebări rămân fără răspuns.

Întrebare: Cine este Sergiu Mocanu?
Răspuns: 49 de ani. Fost deputat. Fost consilier al lui Vladimir Voronin, funcţie pe care a abandonat-o, zice el, din proprie iniţiativă în 2007. În prezent, este liderul mişcării “Acţiunea populară”. În CV-ul său găsim o caracteristică, oarecum neobişnuită: “Sunt considerat unul dintre cei mai controversaţi politicieni al celui mai controversat stat din Europa”.

Întrebare: La comanda cui vorbeşte Sergiu Mocanu?
Răspuns: ?

Întrebare: Cine stă în spatele acţiunilor lui Sergiu Mocanu?
Răspuns:” În spatele acestei acţiuni ale mele stau destine umane, stau oameni foarte mulţi care încă nu îndrăznesc să spună”.

Întrebare: Împotriva cui sunt îndreptate acţiunile lui Sergiu Mocanu?
Răspuns: “Acţiunea pe care o fac eu nu este îndreptată împotriva forţelor democratice din Republica Moldova. Această acţiune este îndreptată împotriva regimului Voronin şi a moştenirii lui, care este Vlad Plahotniuc”.

Întrebare: De ce vorbeşte abia acum?
Răspuns: “Altă dată nu am fost auzit.”

Lasă un comentariu