Cine este REGELE FOTBALULUI african

Embed:

Mohamed Salah rămâne regele fotbalului african. Starul lui FC Liverpool a fost desemnat pentru al doilea an la rând cel mai bun fotbalist al continentului negru.

Trofeul i-a fost înmânat jucătorului egiptean în cadrul unei ceremonii fastuoase ce a avut loc la Dakar, capitala Senegalului.

"Anul trecut, a fost o tensiune prea mare şi, după ce am cucerit acest trofeu, toţi spuneau că nu îl voi obţine şi a doua oară, aşa că mi-am pus în gând că trebuie să fiu aici şi în acest an."

În ancheta Confederaţiei Africane de Fotbal, ”Mo” Salah a primit cele mai multe voturi de la antrenorii şi directorii tehnici ai echipelor naţionale de pe continent. Egipteanul le-a ”luat fața” coechipierul său de la FC Liverpool, senegalezul Sadió Mané, şi atacantului gabonez Pierre-Emerick Aubameyang de la Arsenal Londra.

În anul 2018, Salah a marcat 37 de goluri pentru "cormorani" în toate competiţiile şi şi-a ajutat echipa să ajungă până în finala Ligii Campionilor. Egipteanul s-a accidentat însă în meciul decisiv, pierdut de FC Liverpool în faţa grupării Real Madrid, scor 1-3. La turneul final al Campionatului Mondial, ”Mo” Salah a jucat două meciuri în care a marcat două goluri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu