Cine este președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău

Afanasenco Serghei a fost ales președintele fracțiunii PSRM în CMC. Anunțul a fost făcut de Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

"Ieri a fost luată decizia de a desemna în calitate de președinte al fracțiunii PSRM în CMC pe domnul Afanasenco Serghei, vicepreședinte: Cojocaru Dinari, Odintsov Alexandr, Polodiuc Ludmila, Popa Svetlana. Într-un ceas bun.", a scris Ceban.

PUBLIKA.MD amintește că Serghei Afanasenco a candidat la alegerile locale generale din 20 octombrie pentru funcția de consilier municipal din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, fiind inclus pe poziția a zecea în listă. 

În 2009, a fost deputat în Parlament din partea Partidului Comuniștilor.

La alegerile parlamentare din noiembrie 2014, el a candidat pe listele Partidului ”Patria”, condus de Renato Usatîi.

În 2015, Afanasenco a fost ministru al Tineretului și Sportului înaintat de Partidul Democrat.

În 2016, anticorupție.md a scris că în declaraţiei de venit a lui Afanasenco depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC), în timp ce candida pe listele lui Usatîi, Afanasenco trăia doar din salariul de la ”Artico” şi din pensie. Funcţionarul a mai declarat un apartament de 47 de metri pătrați de pe strada Hristo Botev. 

În declarația cu privire la venituri și proprietate pentru 2014, Afanasenco a declarat doar veniturile din salariu de 32.000 de lei și apartamentul care i-ar fi fost donat.

loading...

Lasă un comentariu