Cine este noul şef al Poliţiei de Frontieră Corneliu Groza?

Corneliu Groza a fost numit în funcția de șef al Poliției de frontieră pe un termen de 5 ani, la propunerea ministrului de Interne, Pavel Voicu. Postul a rămas vacant după ce Rosian Vasiloi a demisionat, invocând presiuni. 

Groza a absolvit Academia de poliție din Chișinău, este licențiat în drept. A activat timp de 28 de ani în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Prima funcţie de conducere, cea de şef al Secţiei delicte transfrontaliere şi informaţionale a Direcţiei poliţiei transporturi a MAI, Corneliu Groza a obţinut-o în 2003, pe când avea 29 de ani. 

Ultima sa funcție a fost cea de șef al Direcției Poliția municipiului Chișinău, pe care a deţinut-o din 2016. El a demisionat în data de 29 iunie curent, invocând "atingerea stagiului în activitatea de serviciu".

Potrivit unei investigaţii făcută de jurnaliştii de la Crime Moldova, pe lângă funcția de polițist, Groza deține și afaceri în domeniul produselor cosmetice. Astfel, acesta deţine 50 la sută din societatea comercială Exclusiv Group din Chişinău, care este distribuitor oficial al cosmeticii Christina și Geltek, dar și 90 la sută din societate comercială Exclusiv Cristina din Ilfov, România.

Şeful poliţiei din capitală locuieşte cu familia într-o vilă amplasată pe teritoriul Întovărăşirii pomicole „Vierul” din cadrul Primăriei orăşelului Codru, fapt ce-i permite să nu plătească impozit pentru imobil, ci doar pentru cele două terenuri cu destinaţia pentru grădină.

Corneliu Groza declară că a intrat în posesia imobilului, evaluat la jumătate de milion de lei, în anul 2003, anul în care a ajuns pentru prima dată şef, după ce a lucrat un an inspector în poliţia criminală, iar alţii şase în calitate de inspector în poliţia economică.

Corneliu Groza mai declară şi o construcţie auxiliară de 116 metri pătrați. Întreaga gospodărie este înconjurată de un gard înalt şi este supravegheată de camere video.

loading...

Lasă un comentariu