Cine este noul campion mondial la categoria supermijlocie

Boxerul american Caleb Plant a cucerit titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF (deţinut între octombrie 2007 şi mai 2012 de românul Lucian Bute), după ce l-a învins la puncte, în unanimitate, pe venezueleanul Jose Uzcategui, în cadrul unei gale care a avut loc duminică seara la Los Angeles, scrie agerpres.ro.

Plant, în vârstă de 36 ani, a fost declarat învingător la capătul celor 12 reprize de toţi cei trei arbitri judecători (116-110, 116-110, 115-111).

El a intrat în posesia centurii vacante de campion al lumii după ce l-a dominat cu autoritate pe adversarul său, considerat favorit înaintea acestei lupte şi care a suferit al treilea eşec în 31 de meciuri ca profesionist.

Caleb Plant, care a disputat primul său meci pentru un titlu mondial, a rămas neînvins în 18 confruntări profesioniste, 10 dintre victorii obţinându-le înainte de limită.

Americanul a dedicat victoria şi titlul cucerit fiicei sale Alia, decedată în 2015, la vârsta de un an şi jumătate, din cauza unei malformaţii cardiace.

"Am muncit toată viaţa pentru a ajunge aici, 17 ani de sudoare în ring. Am făcut-o pentru fiica mea. Vreau să mă întorc acasă, în Tennessee, pentru a-i arăta această centură", a declarat Plant.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu