Cine este Maia Sandu

Maia Sandu este ministru al Educației din anul 2012. Anterior, timp de doi ani, a deținut funcția de consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale din Washington DC. Aceasta are 43 de ani și este necăsătorită.

Maia Sandu este absolventa facultăţii Management a Academiei de Studii Economice şi a făcut masteratul în relaţii internaţionale la Academia de Administrare Publică, dar şi masteratul în administraţie publică la Harvard Kennedy School of Government

Din 2007 până 2009 a îndeplinit funcţia de consultant pe reforma administraţiei publice centrale în cadrul Guvernului. Tot în 2007 a fost coordonator de program al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

A mai deţinut funcţia de şef adjunct de direcţie la Ministerul Economiei, dar şi funcţia de economist în cadrul oficiului Băncii Mondiale din Chişinău.

Aceasta cunoște limba engleză, rusă și spaniolă.

Potrivit declarației de avere, în 2014, Maia Sandu a câștigat peste 140 de mii de lei din funcțiile de ministru și deputat în Parlament. Aceasta are în proprietate un apartament de 75 de metri patrați și un automobil cumpărat cu 170 de mii de lei.

Ministrul al Educației deține și un cont bancar de 95 de mii de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu