Cine este Ion Păduraru, candidatul desemnat de președinte la funcția de premier

Embed:

Ion Păduraru deţine funcţia de secretar general al aparatului preşedintelui, funcţie în care a fost numit în aprilie 2012. Înainte de asta, el a fost decan al biroului de avocaţi Chişinău.

De profesie jurist, acesta a fost şi ministru al Justiţiei în anii 1998-1999 în mandatul lui Ion Ciubuc.

Recent a fost implicat şi în scandalul dintre fostul premier Vlad Filat şi fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Shor.

După ce  Shor a declarat procurorilor că i-a oferit 500.000 de dolari lui Vlad Filat pentru a favoriza compania Dufremall, în procesul de judecată cu Le Bridge, iar intermediar ar fi fost Ion Păduraru.  

Centrul de Investigații Jurnalistice a avut un scandal cu Presedinția și i-a acționat în judecată pentru că Ion Păduraru, a refuzat să pună la dispoziţia jurnaliştilor informaţii despre persoanele care, în perioada 2001-2015, au primit distincţii de stat precum Ordinul Republicii, Ordinul de Onoare, Ordinul Gloria Muncii, Ordinul Meritul Civic şi Ordinul Ştefan cel Mare.

Oficialul este unul din cei mai prosperi angajați din cadrul Președinției. Păduraru, are 6 terenuri, unul din ele în România, procurat în 2009, două case de locuit şi o vilă, tot în România, despre care Ziarul de Gardă scria anterior.

Vila din munții României valoarează, cadastral, 245.000 de lei românești, adică peste un milion de lei moldovenești. Casele din Moldova valorează, cadastral, 1,8 milioane și respectiv, 680 de mii de lei.

Funcţionarul şi-a cumpărat în 2013 o Skoda Suberb în leasing. El mai are un automobil, un Subaru Forester din 1996.

În conturi, premierul desemnat ține peste 300.000 de lei.

Ion Păduraru s-a născut la data de 18 ianuarie 1961 în localitatea Ţipliţeşti, raionul Sângerei.

Este căsătorit şi are doi copii. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu