Cine este Grigore Caramalac, nume consacrat în lumea interlopă, cel care a cerut asasinarea lui Vlad Plahotniuc

Embed:

Grigore Caramalac, alias Bulgaru, care a comandat asasinarea lui Vlad Plahotniuc, este un nume consacrat în lumea criminală. El a fost anunţat în căutare internaţională prin Interpol încă în 1998.

Anul trecut, la sfârşitul lui octombrie, urmărirea penală a fost reluată. El este învinuit de un şir de infracţiuni grave şi deosebit de grave comise la sfârşitul anilor 90 şi până în 2001. 

CITEŞTE ŞI: Procuratura: CARAMALAC este unul dintre cei care au comandat ASASINAREA lui Vlad Plahotniuc (VIDEO)

În Moldova, "Bulgaru" a condus o grupare criminală care ar fi comis mai multe omoruri, jafuri şi acte de banditism.  

Acum trei ani, dosarul interlopului a fost transmis ilegal autorităţilor din Rusia, care l-au achitat.  

Presa a scris în repetate rânduri despre prietenia dintre Caramalac și Renato Usatâi, liderul formaţiunii "Partidul Nostru", care a recunoscut că ei sunt vecini la Moscova şi se află în relaţii bune.

Mai mult, pe internet au apărut şi fotografii în care cei doi pozează împreună.

Mai mult, ambii ar controla din umbră activitatea unui centru comercial din Capitală.  

Potrivit unei investigaţii a Ziarului de Gardă, în 1996, "Bulgaru" l-a susținut la scrutinul prezidențial pe Petru Lucinschi.

Într-un interviu acordat presei ruse, Caramalac a declarat că a finanțat şi electorala Partidului Comuniștilor din Moldova.

Șapte ani mai târziu, revista "Forbes Rusia" a scris despre intenția lui Bulgaru de a se lansa în politica din Moldova cu ajutorul unei formațiuni politice din ţară, pe care o finanța.

Presa a mai scris că, în 2010, interlopul a finanțat campania electorală a Partidului Umanist, condus de Valeriu Pasat, care a declarat însă că nu are niciun fel de relații cu Grigore Caramalac.

Totuşi, potrivit presei ruse, Pasat a participat la mai multe întâlniri cu alegătorii, organizate de Caramalac.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu