Cine este cumpărătorul celui mai scump tablou din lume. Va fi expus la muzeul Luvru din Abu Dhabi

Aceasta este o lovitură de marketing fără precedent pentru muzeu, care a devenit posibilă datorită unui prinţ saudit, potrivit AFP.

"«Salvator Mundi» soseşte la Luvru Abu Dhabi", au scris reprezentanţii muzeului pe platforma online Twitter, fără a preciza identitatea proprietarului tabloului.

Muzeul din Abu Dhabi a fost inaugurat pe 8 noiembrie 2017, în prezenţa preşedintelui francez Emmanuel Macron.

La jumătatea lunii noiembrie, "Salvator Mundi" a devenit cel mai scump tablou din lume, un titlu deţinut anterior, din 2015, de lucrarea "Les Femmes d'Alger (version 0)" de Pablo Picasso.

De la licitaţia organizată de casa Christie's la New York, s-au făcut numeroase speculaţii privind identitatea noului proprietar al tabloului, scos la vânzare de miliardarul rus Dmitri Ribolovlev, care îl cumpărase pentru 127,3 milioane de dolari în 2013.

Duminică, publicaţia franceză Le Journal du dimanche scria că ar fi vorba despre două societăţi de investiţii, care acţionează în cadrul unui acord financiar încheiat cu mai multe mari muzee. Tot duminică, The New York Times afirma că proprietarul este prinţul saudit Bader ben Abdullah ben Mohammed ben Farhan Al-Saud, un apropiat al prinţului moştenitor Mohammed ben Salman.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu