Cine este bătăuşul care a ATACAT unioniştii în faţa ambasadei Rusiei. Îl cunoaştem de la protestele lui Andrei Năstase

Embed:

Protest violent în faţa Ambasadei Rusiei de la Chişinău. Acţiunea unioniștilor de comemorare a celor 78 de ani de la anexarea Basarabiei de sovietici a luat o turnură violentă, după ce un cetățean nemulțumit a aplicat legea pumnului. 

CITEŞTE ŞI: PROTEST CU SÂNGE în fața ambasadei Rusiei. Un bărbat apară cu pumnii intervenția armatei ruse în stânga Nistrului (VIDEO)

Două organizații ce promovează unirea s-au reunit pentru a aminti de evenimentele istorice când armata sovietică a ocupat Basarabia și Bucovina de Nord.

"Noi vrem să arătăm cine este vinovat pentru drama prin care trece Basarabia până și astăzi, iar vinovat este Ribbentrop, Molotov, este Stalin", a spus Alexandru Burca, membru al Asociaţiei Noua Dreaptă.

"Noi nu suntem împotriva Rusiei, noi cunoaștem limba rusă, noi respectăm cultura rusească. Vrem să avem relații bune sociale, economice, politice de orice natură, dar nu putem accepta armata de ocupație pe teritoriul nostru", a spus Vlad Bileţchi, președintele UNIREA-UDIP.

În scurt timp, locul scandărilor paşnice au luat-o înjurăturile. Un bărbat, care și-a parcat mașina în fața ambasadei, i-a luat la rost şi la pumni pe organizatorii evenimentului.

Poliția care era prin preajmă a încercat să-l calmeze pe bărbat. Acesta nu a explicat de ce s-a oprit lângă protestatari.

"Eu nu l-am lovit fără motiv. Eu i-am argumentat că și acum rezultatul unionismului la Primăria Municipiului Chișinău a lu Dorin Chirtoacă. Industrie nu avem, inginerie nu avem, dar ei îmi arată mie proteste", şi-a argumentat gestul, Veaceslav Plămădeală, agresor. 

"M-am trezit cu doi pumni în față și m-am autoapărat cu o pancartă pe care am rupt-o de capul lui", a spus Pavel Vintilă, membru al Asociaţiei Noua Dreaptă.

Bătăuşul este un antreprenor din Chișinău, pe nume Veaceslav Plămădeală. Acesta s-a făcut cunoscut în 2015, când a intrat cu maşina de teren în sediul Direcţiei Arhitectură a Capitalei.

Presa scrie că Plămădeală este participant la protestele în susținerea lui Andrei Năstase, iar recent a fost reţinut în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru că a blocat cu maşina două benzi, în mod intenţionat.

Tinerii unionişti au depus trei plângeri la poliție, pentru parcare neautorizată a mașinii, injurii și amenințare cu răfuială fizică.

"Trebuie persoana să fie investigată, să vedem în ce stare este, să vedem expertiza medico-legală", a spus Igor Reul, ofiţer IGP. 

Ulterior, agresorul a fost dus la poliție.

Pentru acţiunile sale, agresorul riscă amendă de la 27.500 la 52.500 de lei sau închisoare de până la 3 ani.

CITEŞTE ŞI: Individul care a lovit o maşină la protestul lui Năstase, acelaşi care a atacat artiştii ambulanţi (VIDEO)

El nu este singurul personaj agresiv de la protestele pro-Năstase.

Recent, un alt bărbat a atacat un grup de cântăreţi ambulanți din Mali, care cântau în centrul Capitalei.

Acelaşi bărbat a lovit cu piciorul și pumnul într-un automobil care mergea pe lângă protestatarii din preajma Primăriei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu