Cine este autorul atacului armat din California. Tânărul a anunţat pe Facebook despre intenţia monstruoasă

Bărbatul care a ucis 12 oameni și a rănit alți 12 într-un club de noapte din Thousand Oaks, în California, a fost identificat drept Ian David Long, un tânăr de 28 de ani, veteran al Marinei Militare a SUA, relatează CNN.

În aprilie 2018, poliția din Thousand Oaks a fost chemată la casa în care locuia Ian Davin Long. Tânărul, care a fost militar în Afganistan, se purta ciudat, era furios și irațional. Un psiholog din cadrul poliției s-a întâlnit cu el și a concluzionat că tânărul suferea de stres post-traumatic, după ce se întorsese de pe front.

Polițiștii au decis atunci să nu îl rețină sub legea care permite detenția temporară a persoanelor cu probleme psihice. Șapte luni mai târziu, polițiștii aveau să se întoarcă la casa lui Ian David Long, însă de această dată la percheziții, pentru că tânărul deschisese focul asupra mulțimii de tineri din barul Borderline Bar&Grill.

Autoritățile nu au identificat deocamdată motivul din spatele masacrului din club. Însă cam în același timp cu ora atacului, Ian David Long publicase un mesaj alarmant pe pagina sa de Facebook.

„Sper ca oamenii să spună despre mine că sunt nebun. Nu ar fi extrem de ironic? Da, sunt nebun, dar singurul lucru pe care îl faceți voi după atacurile armate este să trimiteți speranțe și rugăciuni. Sau gânduri bune. De fiecare dată faceți asta, apoi vă întrebați de ce lucrurile astea continuă să se întâmple”, a scris tânărul.

 

Martorii atacului armat din California spun că tânărul a venit îmbrăcat în negru, purtând ochelari, și a împușcat un paznic la intrarea în club, apoi o tânără casieră, înainte să deschidă focul asupra mulțimii din local.

Sergentul Ron Helus, unul dintre primii polițiști care au intrat în bar, în urma apelurilor la 911, a fost împușcat și el mortal.

Ian David Long a fost găsit apoi mort de polițiști, care cred că, cel mai probabil, tânărul s-a sinucis.

La locul faptei, autoritățile au găsit un singur pistol, un Glock de calibru 45, care fusese cumpărat legal.

În martie 2013, Ian David Long a fost eliberat din marină și s-a întors acasă, unde s-a înscris la cursurile unei universități. Pe un forum, sub pseudonimul ShadowSpear, el povestise că în Afganistan operase o mitralieră semiautomată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu