Cine e cel mai bun sportiv al anului în viziunea Ministerului Tineretului şi Sportului

Embed:

Ucraineanul naturalizat Serghei Tarnovschi a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului de Ministerul Tineretului şi Sportului. Medaliatul cu argint la Mondialul de kaiac-canoe printre seniori şi campionul mondial la tineret nu a fost prezent la gală.

Premiul i-a fost înmânat preşedintelui Federaţiei Naţionale de profil, Iacob Buhna: "Suntem emoţionaţi şi clar că foarte fericiţi. Asta pentru că în acest an Federaţiei de kaiac-canoe aparţine trofeul pentru cel mai bun sportiv la anului." 

Antrenorul anului a fost numit Alexandru Chirpicenco, tehnicianul lui Serghei Tarnovschi.

Echipa anului a fost desemnată pentru al patrulea an consecutiv naţionala Moldovei de rugby. Vasile Revenco, preşedintele FM de rugby, a declarat: "A fost un an important pentru rugby-ul moldovenesc. Vreau să felicit selecţionata care a confirmat încă o dată că este echipa anului." 

Selecţionata de rugby a fost desemnată cea mai bună echipă, asta chiar în 2015 a pierdut trei partide din patru jucate în grupa 1B a Cupei Europei pe Naţiuni.

"Rezultatele selecţionatei nu au fost atât de spectaculoase ca în anul precedent. Această competiţie a fost între echipe. Conform criteriilor de care noi ne ţinem, conform hotărârii de Guvern, la acest capitol ei s-au clasat pe primul loc", a spus Loretta Handrabura, ministrul în exerciţiu al Tineretului şi Sportului. 

La categoria "Revelaţia anului" premiile au fost câștigate de către înotătorul Alexei Sancov și de către luptătoarea de taekwon-do Ana Ciuchitu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu