Cine au fost cei mai activi alegători la scrutinul din 30 noiembrie

Embed:

Aproape fiecare al doilea alegător care a ieşit la urne duminica trecută are peste 50 de ani. De asemenea, potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, cei mai activi votanţi au fost femeile.

Raportul final al scrutinului din 30 noiembrie,  arată că din numărul total de votanţi 53,5 la sută sunt femei, iar 46,5 la sută sunt bărbaţi. Peste patru la sută dintre votanţi au participat pentru prima dată la alegerile parlamentare. Fiecare al patrulea alegător are între 21 şi 35 de ani, iar alţi aproximativ 25 la sută au vârsta cuprinsă între 35 şi 50 de ani.

Cei mai activi alegători au fost cetăţenii cu vârsta de peste 50 de ani. Această categorie de votanţi s-a prezentat la urne în proporţie de peste 46 la sută. Datele finale ale CEC mai arată că peste 73 de mii de alegători au votat în străinătate, iar aproape 10 mii de votanţi locuiesc în localităţi aflate sub controlul autorităţilor separatiste de la Tiraspol.

Peste 3 700 de cetăţeni au votat în baza carnetului de student, iar peste 33 de mii au solicitat urnele mobile la domiciliu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu