Cine ar putea câștiga fotoliul de primar al Capitalei. Vezi rezultatele unui sondaj

Embed:

Candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, nu mai este în topul preferinţelor alegătorilor pentru fotoliul de primar al Capitalei. Acesta a fost depăşit de socialistul Ion Ceban. În scădere este şi liberalul Dorin Chirtoarcă. Iar candidatul PDM, Vladimir Cebotari, care nici nu apărea în ultimul sondaj de acum două săptămâni, se află pe locul patru. Cel puţin asta arată un nou sondaj de opinie realizat de CBS-AXA, la comanda WatchDog.md.

Potrivit datelor sondajului, pentru candidatul PSRM ar vota 25,7% dintre respondenți, iar pentru Andrei Năstase - 19%. Pentru fostul edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă și-ar da votul 5,1 la sută din respondenți, iar pentru candidatul PD, Vladimir Cebotari -2,5 %, scrie radiochisinau.md.

Potrivit sondajului 2% i-ar reveni lui Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale. Totodată, peste 27 la sută dintre locuitorii Capitalei sunt indeciși sau nu vor să participe la scrutin.  

Potrivit sondajului, domeniile care trebuie să devină o prioritate pentru viitorul primar sunt drumurile, corupția, ajutoarele sociale celor săraci, precum și salubrizarea orașului.  

Sondajul a fost realizat în baza a 502 interviuri, în perioada 25 septembrie – 4 octombrie. Marja de eroare este de 4,4%. Studiul a fost finanțat de către National Endowment for Democracy. Responsabilul de comunicarea cu presa da la Comisia Electorală Centrală, Rodica Sîrbu, ne-a declarat că instituţia a fost anunţată despre realizarea acestui sondaj.

Alegerile locale vor avea loc în data de 20 octombrie. La fotoliul de primar al Capitalei aspiră 19 candidaţi. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu