Cine a fost ales președinte al Comitetului de Cooperare Parlamentară UE–Republica Moldova

Andi Cristea a fost ales joi seară, 16 octombrie, președinte al Delegației de cooperare Uniunea Europeană-Republica Moldova din cadrul Parlamentului European. Oficialul a declarat că va asigura Republica Moldova cu un sprijin consistent în calea sa europeană.

"Voi fi un avocat corect al progreselor Republicii Moldova în drumul său european. Sunt convins că alegerile din 30 noiembrie vor reconfirma vocația europeană a oamenilor de peste Prut", a zis el.

De asemenea, Andi Cristea a menţionat că progresul Republicii Moldova către Uniunea Europeană este o prioritate:

"Alegerea mea în funcția de Președinte al Delegației Parlamentului European cu Republica Moldova este o onoare deosebită pentru care mulțumesc tuturor colegilor care și-au arătat încrederea în capacitatea mea de a contribui la gestionarea unui proces important - drumul european al Republicii Moldova. Președintele Delegației este principala voce a Parlamentului European în relația cu autoritățile Republicii Moldova", a adăugat el.

Oficialul salută eforturile şi progresele Republicii Moldova, iar printre prioritățile sale se află întărirea și îmbunătățirea comunicării cu privire la ce înseamnă aderarea la spațiul Uniunii Europene.

"Trăim vremuri cu presiuni geopolitice și tentații propagandistice la est. Avem obligația să comunicăm cetățenilor Republicii Moldova avantajele și beneficiile apropierii de Uniunea Europeană", a zis diplomatul.

Publika.md aminteşte că, anterior, această funcţie a fost deţinută de europarlamentarul Monica Macovei. Actualmente, aceasta candidează în alegerile prezidenţialele din România ce vor avea loc în data de 2 noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu