Cinco de Mayo, în Mexic. Localnicii au reconstituit faimoasa bătălie de la Puebla

Embed:
Salve de tun, strigăte războinice și lupte cu săbii și mușchete. Sute de oameni din capitala Ciudad de Mexico au sărbătorit ieri Cinco de Mayo reconstituind faimoasa bătălie de la Puebla din 5 mai 1862, când armata mexicană a înfrânt colonizatorii francezi.

Participanții s-au îmbrăcat în uniforme de soldați mexicani și francezi și s-au luat la harță chiar pe străzile orașului, sub uralele și aplauzele spectatorilor.

”Este o onoare pentru mine, pentru că reprezint 89 de ani de tradiție. În 1930 a fost organizată această sărbătoare chiar aici, în El Penon de los Banos.”

Localnicii spun că această zi este una specială pentru ei.

”Nu-i așa că e frumos să celebrăm trecutul? E bine să ne aducem aminte de mexicanii care chiar și-au dat viața pentru a salva țara noastră, pentru că ei asta au și făcut.”

Ulterior, sărbătoarea a continuat în localuri, unde tinerii și bătrânii deopotrivă au dansat și au băut tequila. Deși Cinco de Mayo este celebrată de mexicanii din toată lumea, în Mexic ea nu este sărbătoare națională, iar în unele zone nu este nici măcar recunoscută.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu