Cinci zile de protest în Franța. Doi morţi, sute de răniţi şi o mulţime de maşini incendiate

Embed:

Protestele francezilor faţă de scumpirea carburanţilor s-au soldat cu doi morţi, sute de răniţi şi o mulţime de maşini incendiate. De sâmbătă, de când zeci de mii de oameni au început să iasă în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea, manifestaţiile s-au transformat într-o confruntare directă între poliţişti şi civili. 

În acelaşi timp, parchetul din Saint-Brieuc a anunţat că şase civili au fost reţinuţi într-un centru comercial după ce ar fi aruncat cu proiectile în direcţia jandarmilor. Circulaţia rutieră este în continuare perturbată în mai multe regiuni ale Franţei.

"Această interdicţie de circulaţie permite poliţiştilor să se concentreze asupra menţinerii ordinii publice şi de securizarea cartierelor", a declarat Amaury de Saint-Quentin, prefect.

Oamenii legii susţin că violenţele sunt declanşate de bande de tineri. Doi dintre suspecţi au fost anterior condamnaţi pentru jefuirea unui magazin. În ciuda nemulţumirilor cetăţenilor, preşedintele Franţei nu cedează şi nu intenţionează să renunţe la strategia sa de a majora preţurile la carburanţi, pentru a determina oamenii să folosească maşinile electrice. Liderul de la Elysee consideră că această iniţiativă are scopul de a reduce emisiile de gaze toxice.

Mai mult ca atât, a cerut să fie luate măsuri drastice pentru a opri haosul din străzi. În legătură cu protestele care durează de câteva zile, Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie de călătorie în Franţa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu