Cinci troleibuze noi vor circula pe străzile din Chișinău. Ce itinerare vor avea

Embed:

Încă cinci troleibuze noi vor circula pe străzile din Chișinău până la sfârșitul anului. Două dintre acestea sunt în plin proces de asamblare în atelierul Regiei Transport Electric, iar alte trei vehicule au fost produse în Belarus şi urmează să ajungă în Moldova săptămâna viitoare. 

"Eu mă ocup cu instalarea bateriilor de acumulare pentru pornirea sistemului de funcționare a troleibuzului. Mă ocup cu instalarea iluminării", a spus Ion Peru, electrician RTEC.

"Asamblăm salonul, în special barele. Procesul de asamblare a barelor durează de la 3 până la 4 zile", a explicat Valeriu Curca, mecanic RTEC .

Între timp, o altă unitate de transport care va circula pe linia 22, va fi scoasă pe străzile din Capitală pentru a fi testată.

Noile troleibuze vor parcurge o distanță de 300 de kilometri pentru a vedea dacă nu au defecțiuni tehnice.

"Noi primim toate piesele în cutii, în salon. Aproape 20 la sută din lucrările de asamblare a troleibuzului ne aparține nouă. L-am primit luni seara și timp de 7 zile el va fi asamblat. Săptămâna viitoare va parcurge la rodaj și după aceea va fi introdus pe linie", a precizat şeful atelierului de asamblare a troleibuzelor şi reparaţii capitale, Victor Lifciu.

Faptul că numărul de troleibuze va fi suplimentat îi bucură pe locuitorii capitalei:

"Este foarte bine, deoarece au modificat itinerarele microbuzelor și nu sunt destule mijloace de transport".

"Dă Doamne să fie pentru că trebuie... mai ales pe așa timp, stă lumea și se udă. Sunt josuțe și băbuțele se pot urca".

Un troleibuz asamblat la Chișinău costă aproximativ 135 de mii de euro. În prezent, pe străzile Capitalei circulă 295 de troleibuze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu