Cinci troleibuze dotate cu sisteme de AER CONDIŢIONAT, vor fi puse în circulaţie. Când vor putea beneficia chişinăuienii de acestea

Până la sfârşitul lunii august curent, alte 5 troleibuze de tip nou, cu propulsie autonomă, vor fi puse în circulație pe rutele municipale. Aceste troleibuze sunt primele unități de transport din parcul ÎM "Regia Transport Electric Chişinău" (RTEC), care vor fi dotate cu sisteme de aer condiționat

Despre aceasta a fost informat primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, în urma vizitei în cadrul atelierului de asamblare al Regiei Transport Electric Chişinău. 

Potrivit directorului RTEC, Dorin Ciornâi, în prezent se execută lucrări de montare a acumulatoarelor și ajustarea sistemelor electrice de bază la cele 5 unităţi de transport. Aceste troleibuze vor avea unele modificări ale blocurilor optice, care vor fi dotate integral cu faruri LED.

Costul unei unități de transport este de circa 214 mii euro, surse financiare prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2018.

Menționăm că până la finele anului curent, alte 15 seturi de troleibuze vor fi livrate RTEC de către uzina din Belarus, pentru asamblarea finală.  Dintre acestea, 10 unități de transport vor fi cu propulsie autonomă și sisteme de aer condiționat, iar 5 troleibuze cu fir.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu