Cinci tineri care au inițiat afaceri în localitățile de baștină au primit sume generoase de bani

Embed:

Cinci tineri care au inițiat afaceri în localitățile de baștină au primit câte un grant în valoare de 50.000 de lei din partea Asociației Oamenilor de Afaceri. Câștigătorii au fost selectați în baza unui concurs. Membrii asociației și-au propus, în așa mod, să stimuleze inițierea și dezvoltarea business-ului în mediul rural.

Norocoşii care au primit granturi sunt tineri care au demarat afaceri în sate.

"Noi încercăm să-i ajutăm să-şi dezvolte afacerile. Le-am oferit acest suport financiar, le vom oferi şi consultanţă pentru dezvoltarea afacerii pentru că este importat ca învestiţiile pe care le vor face din acest suport financiar să fie implementate corespunzător", a spus directorul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, Andrei Crigan.

Printre câştigători sunt şi doi fraţi din raionul Ungheni. În 2015 ei au deschis o crescătorie de prepelițe.

"Suntem bucuroși de inițiativa oamenilor de a afaceri de a susține tinerii antreprenori. Dorim să arătăm că avem dorință, avem perspectivă și dorim să fim un lider pe piața regională, cât și pe piața din republică. Cu banii primiți ne gândim să cumpărăm un cazan", a explicat antreprenorul Pavel Vidraşco.

Un alt tânăr care s-a învrednicit de 50.000 de lei a înființat, acum trei ani, o brutărie.

"Îi vom investi în utilaje mai performante, ne gândeam chiar și pentru energia renovabilă, să punem niște panouri fotovoltaice pentru energia solară s avem la brutărie energia noastră", a precizat directorul brutăriei, Ion Ivlev.

Tânăra din imagini a deschis recent un local unde se prepară kebab. Ea spune că va utiliza grantul oferit pentru a-și extinde business-ul.

"Acești bani vor merge în dezvoltarea afacerii și anume vrem să deschidem un nou punct de comercializare și anume avem nevoie de o rulotă pentru a aduce produsul mai aproape de oameni", a spus antreprenoarea Ana Savca.

Întreprinzătorii au fost selectaţi în baza unui concurs în cadrul căruia au prezentat planuri de afaceri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu