Cinci țări impulsionează turismul și integrarea regională în spațiul în care s-a dezvoltat civilizația Maya

Belize, Honduras, El Salvador, Guatemala și Mexic, care fac parte dintr-o organizație axată pe "Lumea Maya" (Organización Mundo Maya, OMM), au convenit marți să promoveze politici publice care să favorizeze integrarea regională și să stimuleze turismul, semnalează EFE, citat de Agerpres.

OMM are un "enorm potențial de integrare" și capacitatea de a genera o dezvoltare turistică de care să beneficieze locuitorii din regiune, a spus secretarul mexican pentru Turism, Enrique de la Madrid Cordero.

Cu prilejul Conferinței Părților la Convenția privind Diversitatea Biologică (COP13), care se desfășoară în localitatea mexicană Cancún, cele cinci țări care formează OMM au susținut o reuniune de lucru pentru a aborda strategia pentru următorii doi ani.

Prezidând reuniunea de lucru ministerială, Enrique de la Madrid Cordero a subliniat importanța impulsionării unor politici publice care să favorizeze integrarea regională și să potențeze turismul în zonă.

De asemenea, a prezentat o agendă de lucru axată pe conectivitate, infrastructură și semnalizare; facilitarea călătoriilor; dezvoltarea de produse; promovare și comercializare.

OMM s-a fondat în 1992 pentru a coordona, asista și stimula dezvoltarea turistică, culturală și a mediului în spațiul în care s-a dezvoltat civilizația Maya.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu