Cinci semne pe care ţi le dă organismul. Cum să înţelegi că ai probleme de INIMĂ

Organismul uman dă mai multe semnale atunci când apar probleme cu inima. Multe dintre aceste indicii sunt ignorate de pacienți, deși ar trebui să îi trimită la medic.

Iată cinci semne obișnuite ale unor posibile probleme cu inima:

Tusea persistentă

Tusea își poate face apariția din diverse motive, aceasta nefiind doar un simptom al unei boli pulmonare, ci și unul al unei probleme cardiovasculare.  

Tusea persistentă este cauzată de acumularea de fluide în plămâni, un simptom specific unui atac de cord.

Un nivel neobișnuit de anxietate

Mai multe studii au demonstrat că persoanele care suferă de anxietate de timpuriu sunt predispuși la probleme cu inima.

Între efectele anxietății asupra inimii se numără: tahicardia, creșterea tensiunii arteriale și scăderea frecvenței cardiace.

Umflarea picioarelor, gleznelor ori tălpilor

Acumularea de lichide în țesuturi și umflarea, cu precădere, a gambelor, gleznelor și labelor picioarelor, dar și a abdomenului, poate reprezenta un alt indiciu al problemelor cardiace.

Deși multe persoane au probleme cu retenția de apă în organism, nu toate acestea au și probleme cu inima. Totuși, acest indiciu nu trebuie ignorat.

Lipsa apetitului și starea de greață

Multe persoane care au probleme cu inima au un apetit scăzut și chiar și stare de greață, chiar dacă au mâncat foarte puțin.

Explicația acestor manifestări este aceea că sistemul digestiv primește mai puțin sânge, motiv pentru care nu mai poate funcționa în parametri normali.  

Paloarea pielii

Paloarea pielii ori apariția unei nuanțe albăstrui nu este un simptom des întâlnit, dar, atunci când apare, acesta este cauzat de o circulație sanguină redusă și de existența unui număr mic de celule roșii în sânge.

Acesta poate fi și un simptom al anemiei și este, de asemenea, o reacție întâlnită în cazul unui șoc.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu