Cinci produse toxice din China, făcute din plastic şi cu pesticide, pe care şi tu le consumi

În China sunt contrafăcute nu numai obiecte vestimentare și accesorii, ci și produse alimentare. Nu mai este un secret că multiple produse care se găsesc în supermarketurile nostre sunt produse în China și nu sunt de cea mai înaltă calitate, scrie realitatea.net.

Mai jos vă prezentam o listă cu cinci produse alimentare pe care este mai bine să le eviți a le cumpăra și consuma, dacă vezi că provin din China:

Peștele cod

Peștele cod, asemenea peștelui tilapia, are o calitate net inferioară. Acesta crește în propriile reziduuri. Mai mult de 50% din peștele cod vine din China. Spunem asta în condițiile în care aproape 90% din peștele vândut în România este din import, potrivit bzi.ro.

Sucul de mere din China

China se află chiar în capul listei țărilor producătoare de mere la nivel mondial, dar și prima țară care nu asigură măsurile corespunzătoare de verificare a prezenței pesticidelor, chimicalelor și a altor materii reziduale în produsele cultivate. Având în vedere faptul că România importă o cantitatea mare de suc de mere din China, ai mare grijă la cumpărarea acestor produse.

Usturoiul chinezesc

Usturoiul, pentru a rezista mai mult, este stropit cu chimicale care depășesc limita admisibilă. OPC a descoperit că pe piața românească există usturoi chinezesc toxic. Ferește-te de procurarea usturoiului provenit din China, ținând cont că circa 30% din usturoiul de pe piața noastră provine din China.

Orezul din plastic

Acest tip de orez ”fals” este făcut din cartof și materiale sintetice utilizate la producția cauciucului. Orezul din plastic poate fi depistat în bucătărie. Atunci când este gătit, bobul rămâne mai tare și pe lângă asta are nevoie de o perioadă de timp mai îndelungată să stea pe foc. Consumul acestui tip de orez poate avea efecte grave asupra organismului, poate duce inclusiv și la cancer.

Piperul negru boabe

Unii producători chinezi de piper negru boabe adaugă nămol și pământ de o anumită concentrație, în așa fel încât este practic imposibil să simți diferența de gust.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu