Cinci porunci ale lui Igor Dodon pentru Procurorul General (VIDEO)

Embed:

Şeful statului, Igor Dodon, a venit cu un mesaj pentru noul Procuror General. Acesta a pregătit cinci propuneri, "nu indicaţii" pentru Alexandr Stoianolgo. 

"Conform normei constituţionale, preşedintele este abilitat cu dreptul de a examina şi numi procurorul general. Cunoaşteţi că după mai multe luni, ieri CSP a ales candidatul. Eu consider că noi nu putem să ne permitem ca să păstrăm o instituţie semifuncţională. Pledez pentru profesionişti în fruntea instituţiei statului, profesionişit, care cunosc specificul activităţii, care nu au nevoie de timp ca să înţeleagă ce se numeşte Procuratură.

Mă bucur că potrivit deciziei aprobate unanin de membrii CSP a fost aprobat rezultatul final şi transmis şefului statului. În aceste condiţii am semnat acest decret. Noi cu toţii înţelegem că aşteptările sunt foarte mari.

Vin cu cinci subiecte, propuneri, nu indicaţii, pentru Procurorul General: 

1. Procuratura să nu mai fie percepută de cetăţeni ca un organ de promovare a corupţiei;

2. Procuratura să nu mai fie influenţată de politicieni;

3. Oamenii aşteaptă continuarea cauzelor penale cu rezonanţă: furtul miliardului, uzurparea puterii de stat, privatizarea Aeroportului;

4. Nu trebuie să admitem influenţa externă în activitatea PG (din afara ţării), nici din est, nici din vest. 

5. Acesta candidat a primit susţinerea tuturor organelor, vă îndemn dle Procuror General să vă faceţi personal echipa, să nu acceptaţi să vă propună altcineva echipa.", a declarat Dodon.  

loading...

Lasă un comentariu