CINCI persoane puse sub învinuire în dosarele BEM şi BS, printre care şi foştii PREŞEDINŢI

Embed:

Doi foşti preşedinţi ai Băncii de Economii şi Băncii Sociale, dar şi trei membri ai consiliilor celor două instituţii financiare sunt învinuiţi de gestionare frauduloasă şi abuz în serviciu în dosarul acordării creditelor neperformante.

Procurorii anticorupţie au cerut mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele a doi dintre învinuiţi. Este vorba despre fostul şef al Băncii de Economii şi un fost membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Sociale.

Potrivit deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani al Capitalei, cei doi se vor afla în arest la domiciliu pentru 30 de zile.  Procurorii spun că vor contesta hotărârea la Curtea de Apel Chişinău şi vor insista ca ambii acuzaţi să fie deţinuţi în izolatorul CNA.

Miercuri, Judecătoria sectorului Buiucani i-a aplicat arest la domiciliu pentru 30 de zile lui Ilan Shor. Procurorii au contestat şi această decizie.

Ieri, guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a anunţat că pierderile din sistemul bancar sunt mult mai mici decât sumele vehiculate în presă şi că banii au fost scoşi din bănci prin oferirea de credite neperformante. Potrivit acestuia, pierderile din bănci nu sunt de 1 miliard, ci de 450 de milioane de euro.

Potrivit lui Drăguţanu, creditele neperformante au început să fie acordate din 2007 în perioada guvernării comuniste.

PUBLIKA.MD aminteşte că miercuri, 6 mai, judecătoria Buiucani i-a aplicat arest la domiciliu pentru 30 de zile lui Ilan Shor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu