Cinci persoane au fost ucise într-un atac al talibanilor asupra unui convoi al Serviciilor de informaţii din Afganistan

Cinci persoane, între care un civil, şi-au pierdut viaţa şi şase au fost rănite joi într-un atac sinucigaş lansat de talibani împotriva unui convoi al Serviciilor de informaţii afgane (NDS), a anunţat poliţia.

Atacul care a avut loc în jurul orei 05:00 (00.30 GMT) a fost rapid revendicat de talibani într-un comunicat, scrie Agerpres.ro.

"Majoritatea victimelor sunt ofiţeri ai NDS", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Hashmat Stanikzai. Kamikaze s-a aflat "probabil" la bordul unui vehicul umplut cu explozibili, a adăugat el.

Atacul survine la două zile după ce o serie de rachete lansate în capitala afgană, atacuri care s-au soldat cu trei răniţi trei şi care au provocat panică în rândul populaţiei. Nici un grup nu a revendicat aceste atacuri.

Duminică, grupul jihadist Statul Islamic a revendicat atacul sinucigaş asupra convoiului lui Abdul Rachid Dostum, lider de război uzbec şi vicepreşedinte afgan, la revenirea sa din din exil.

Dostum este nevătămat, dar 23 de persoane au fost ucise, inclusiv un şofer al AFP, şi 107 au fost rănite.

Talibanii au anunţat săptămâna trecută că nu vor mai comite atacuri sinucigaşe în oraş dacă nu ar fi siguri că nu vor face victime în rândul civililor
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu