Cinci persoane au fost reținuțe de poliție, fiind suspectate de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari

Embed:
Doi angajaţi ai Serviciului Fiscal de Stat, dar şi un director de firmă vor sta 30 de zile în izolator. Iar un alt inspector al Fiscului şi un şef de întreprindere au primit câte 30 de zile în arest la domiciliu întrucât colaborează cu ancheta. Magistraţii Judecătoriei Chişinău au emis mandate pe numele lor. Toţi sunt bănuiţi de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari, dar şi abuz de serviciu. Potrivit procurorilor, aceştia obţineau profituri ilicite fără a achita impozitele şi ar fi prejudiciat bugetul statului cu aproape trei milioane de lei.

Indivizii aveau în posesie un depozit clandestin unde produceau alcool, iar afacerea era favorizată de cei trei angajaţi de la Fisc. Mai mult, aceştia le-ar fi permis administratorilor firmelor accesul în depozitele sigilate, chiar dacă erau sub controlul inspectorilor fiscali.

- A doua zi au venit, da?
- Da.
- Bărbaţii Serviciului Fiscal, da?
- Da.
- Şi au ridicat.
- Fără noi, fără nimeni.
- La voi când a fost iniţiat postul fiscal, câte tone de alcool aţi avut?
- 20. Da le-am spus, ei ştiau cum nu ştiau.

Procurorii au dovezi relevante, dar şi interceptări telefonice ale indivizilor.

"- M-a sunat şi mi-a spus că dacă vin băieţii, deodată îmi spui şi îi va suna, cam aşa ceva.
- Am raportat şi am spus şefului că vrei nu vrei era delegarea la noi, delegarea dacă o ai trebuie să o închizi cu ceva. Şi acolo am înţeles că se discută la nivel, înalt, înalt. Ion a scris că se duc lucrări de probare chestii de acestea.
- Da, da.
- Tot din partea mea, deja singur ştii acolo."

Prin această schemă, suspecţii ar fi vândut 35.000 de litri de alcool, fără acte fiscale. Anterior, procurorii și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au descins la 20 de adrese din țară cu percheziții în acest dosar. De la domiciliile, dar şi din mașinile acestora au fost ridicate sume importante de bani, dar şi acte neoficiale care confirmau activitatea ilegală a acestor întreprinderi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă ani grei de închisoare, iar în cazul unora dintre ei, chiar şi cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de cinci ani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu