Cinci minori din Capitală, cercetați pentru mai multe furturi. Ce pedeapsă riscă (VIDEO)

Embed:

Cinci minori cu vârstele cuprinse între 15 și 17 ani, originari din Capitală, a fost reținuți de poliţişti. Aceștia sunt suspectați de mai multe furturi, unul din cazuri fiind răpirea unui automobilul de model "Mazda" în valoare de 16.000 lei, parcat în curtea casei, pe str. Malina Mică.

Forțele de ordine au fost alertate de proprietarul automobilului. La faţa locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului și stabilirea circumstanțelor.

În rezultatul acțiunilor special de investigații întreprinse de polițiști, automobilul a fost depistat în or. Ialoveni, ulterior fiind identificat şi reţinuți şi făptaşii.

În alte doua cazuri polițiștii fiind alertați de către proprietarul unei stații de dezasamblare auto, amplasată pe str. Sprâncenoaia, și proprietarul unui depozit  de pe str. Miorița, precum că personae necunoscute care ar fi pătruns prin acces liber, au sustras mai multe piese auto, și alte bunuri, cauzând o pagubă estimată la 19.000 lei.

Suspecții au fost identificați în scurt timp, în cadrul audierilor preliminare, aceștia și-au  recunoscut vinovăţia. Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru răpirea unităţii de transport, și furturi, infracțiuni pentru care legislația penală în vigoare prevede amendă de la 29.000 la 67.500 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

-Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

-Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu