Cinci militari au murit de Ziua Independenţei Ucrainei. Militanţii din estul ţării au atacat cu rachete de tip Grad o localitate din Doneţk

Embed:

Cinci militari și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, în estul Ucrainei. Alți 8 au fost răniți în confruntările cu rebelii proruși. Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate şi Apărare, care a precizat că trupele guvernamentale continuă ofensiva împotriva insurgenţilor.

Separatiştii proruşi au atacat cu lansatoare de rachete de tip Grad o localitate din Doneţk. Potrivit martorilor, mai multe case au luat foc. Printre clădirile afectate este şi cea a centrului medical din regiune, în care se află morga. În total, în zonă au izbucnit 13 incendii.
 
Militanţii au atacat şi punctul de control al trupelor guvernamentale din Mariupol. Un militar a fost rănit, dar soldaţii au reuşit să respingă asaltul. Câţiva insurgenţi au fost reţinuţi. Reprezentantul ONU pentru afaceri umanitare şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia din estul Ucrainei și a promis acordarea asistenţei necesare. 
 
"Depunem eforturi pentru a atrage cât mai mulţi parteneri, ţări donatoare şi Banca Mondială pentru a oferi asistenţa şi resursele necesare pentru reconstruirea regiunilor afectate", a declarat reprezentantul ONU pentru afaceri umanitare Valerie Amos. 
 
Anterior, şi cancelarul german, Angela Merkel, a anunţat crearea unui fond special de 500 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii în regiunea Doneţk, afectată de conflict armat. Merkel a pledat pentru instituirea unui armistiţiu în zonele separatiste din estul ţării vecine. 
 
Între timp, Ministerul ucrainean al Apării a anunţat că toate camioanele care au transportat  ajutoare umanitare în regiunile separatiste fără permisiunea Kievului au revenit în Rusia, însă nu goale.
 
Reprezentanţii Armatei afirmă că acestea au părăsit teritoriul ţării încărcate cu echipament de producție de la uzinele militare din Ucraina. Moscova respinge toate acuzaţiile.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu