Cinci mesaje cunoscute de viaţă, dar care îţi fac rău. Renunţă la ele

Viaţa ne oferă multe lecţii, însă nu de puţine ori familia, mediul în care creştem ne bombardează cu informaţii care se concretizează în idei preconcepute pe care le asimilăm şi noi.

 Iată 5 lecţii pe care n-ar mai trebui să le crezi, ca să fii sigur că te vei bucura cum se cuvine de viaţă.

1. Contează ceea ce cred alţii despre noi

Dacă o dau în bară, oamenii vor avea o părere proastă despre mine. Iar acest mod de gândire a dus la depresie, sinuncidere sau crime. Aminteşte-ţi momentele în care ai vrut să demarezi o acţiune însă gândul la ce ar crede alţii despre tine te-a oprit. Şi cât ai regretat după… Pentru o secundă imaginează-ţi că nu-ţi pasă deloc despre cum te văd alţii. Nu-i aşa că te simţi minunat? Rămâi în această stare.

2. Trebuie să fim raţionali când luăm decizii

Capacităţile noastre raţionale sunt mult mai supuse erorilor decât creierul emoţional. De multe ori, problemele complexe sunt mai uşor rezolvate dacă ne bazăm pe instinct. Încearcă un experiment simplu: în momentul în care ai de luat decizie, indiferent dacă este vorba de filmul la care să mergi sau la casa pe care vrei s-o cumpei în loc să contabilizezi plusurile sau minusurile fiecărei alegeri fii atent la mesajele pe care ţi le transmite corpul pentru fiecare opţiune în parte. Observă când acesta este tensionat şi când se relaxează.

3. Fetele frumoase obţin tot ceea ce este mai bun

Ei bine, lucrurile nu stau întotdeauna aşa. Este adevărat că în majoritatea cazurilor o fată frumoasă cu un corp atrăgator primeşte tratament preferenţial, însă orice monedă are două feţe: în vreme ce toată lumea se uită la ele, nimeni nu le vede cu adevărat. Orice femeie superbă măritată are un soţ care s-a căsătorit fie cu sânii ei, fie cu chipul angelic, fără să dea vreo importanţă sufletului.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu