Cinci membri ai unui grup criminal, REŢINUŢI. Descoperirea făcută în urma PERCHEZIŢIILOR

Cinci membri ai unui grup criminal organizat, specializaţi în producerea, păstrarea, transportarea şi comercializarea drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova, au fost reţinuţi de oamenii legii.

Potrivit procurorilor, în cadrul percheziţţiilor efectuate la domiciliile bănuiţilor, procurorii şi poliţiştii au depistat şi lichidat trei laboratoare moderne de creştere a cannabisului, cu sistem capilar de irigare, îngrăşăminte, sistem electronic de calcul şi repartizare a temperaturii şi umidităţii, care permitea creşterea plantelor într-un timp record.

De asemenea, au fost depistate: 24 de vazoane cu plante de cânepă, seminţe şi aproximativ 3kg de plante de cânepă uscate, pregătită pentru realizare, dispozitiv inhalator confecţionat artizanal utilizat la consumul substanţelor narcotice cu urme vizibile de întrebuinţare.

Totodată, au fost găsite pastile psihotrope şi anabolice, dispozitive digitale de măsurare, plicuri din polietelenă pentru împachetare, mijloace financiare obţinute din vânzarea drogurilor, precum şi alte obiecte care vor servi în calitate de material probator în cadrul cauzei penale.

Operaţiunea de documentare şi reţinere a bănuiţilor a fost realizată de procurori, de comun cu ofiţerii Inspectoratului General al Poliţiei în oraşul Cahul, de unde sunt originari şi locuiesc bănuiţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu